Champagne


Champagne heeft ongetwijfeld een bijzonder aura. Sinds het een bruisende drank is, staat hij symbool voor feest en is hij uitgegroeid tot een legendarische wijn.

Dankzij een specifiek procédé - de wijze combinatie van chardonnay en blauwe druiven (pinot noir en pinot meunier) - en de ongeëvenaarde knowhow van de wijnbouwers uit de Champagnestreek, blijft het een unieke drank. Zelfs de fles ontkurken is een kunst!

Champagne is een AOC wijn
Champagne is een AOC wijn en moet dus beslist afkomstig zijn uit een nauwkeurig omschreven geografisch gebied, tussen Reims en Épernay, en gemaakt zijn op basis van 3 variëteiten: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. 

Maar het geheim van Champagne zit vooral in het nauwkeurig vastgelegde productieproces, dat in 17e eeuw door geestelijken is ontwikkeld, en dat de wijn dat bruisende karakter geeft waar hij zo beroemd om is.

Tussen half september en begin oktober wordt er geoogst. Dat gebeurt uitsluitend met de hand, waarbij rotte druiven gelijk verwijderd worden. Om elk risico van oxidatie te vermijden worden de druiven geperst zodra ze bij de pers aankomen. Elke wijnbouwer maakt vervolgens een melange, waarbij hij kiest uit alle opgevangen sappen. Het gebeurt wel, bij een middelmatige oogst, dat hij er 2 of 3 jaar oude, achtergehouden wijnen aan moet toevoegen om de kwaliteit van de melange te verbeteren. Alleen Champagne millésimé (voorzien van een jaartal) wordt gemaakt van één en dezelfde oogst, in uitzonderlijk goede jaren. 

Wanneer de melanges eenmaal gemaakt zijn, wordt de Champagne direct in flessen gedaan om te laten gisten. Doordat dit meteen gebeurt ontstaan de beroemde bubbels, want de koolstofdioxide kan niet uit de fles ontsnappen, iets wat in tonnen wel zou gebeuren. 

Dan zijn er nog twee fasen te gaan: de rijping, die ten minste 15 maanden duurt en waardoor de aroma’s van de Champagne zich nog verbeteren, en vervolgens het verwijderen van het depot dat door de gist in de flessen is ontstaan. Is dat alles eenmaal gebeurd, dan is de Champagne ten slotte klaar om geproefd te worden. Zo kunt u alle geheimen van Champagne ontraadselen. 

Crystal Roederer 2009 0,75L

Crystal Roederer 2009    0,75L
De blend - 55% pinot noir en 45% chardonnay - zal u doen verblijden

€ 195.00 /Stuk /


Voorraad: 1


Aantal  Louis Roedere Champagne brut    35cl€ 25.00 /Stuk /


Voorraad: 6


Aantal  Louis Roederer Rosé brut 0,75L

Louis Roederer Rosé brut    0,75L
een complexe champagne met een robuuste structuur, doch fris en elegant van smaak

€ 65.00 /Stuk /


Voorraad: 4


Aantal  Moët & Chandon Rosé Impérial 0,75L

Moët & Chandon Rosé Impérial    0,75L
verleidelijk aperitief als een perfecte begeleider van lichte, mediterrane gerechten.

€ 46.85 /Stuk /


Voorraad: 2


Aantal  Taittinger Brut Magnum in etui Magnum 1,5L

Taittinger Brut Magnum in etui    Magnum 1,5L
40% samengesteld uit Chardonnay en voor 60% uit Pinot Noir en Pinot Meunier

€ 79.45 /Stuk /


Voorraad: 2


Aantal  Taittinger Champage Brut Rosé 0,75 en etui Bubbly 0,75L

Taittinger Champage Brut Rosé 0,75 en etui Bubbly    0,75L
gemaakt met de beste Pinot Noir druiven en Chardonnay druiven (30%)

€ 49.95 /Stuk /


Voorraad: 2


Aantal  Taittinger FIFA2018 0,75L

Taittinger FIFA2018    0,75L
limited edition FIFA World Cup 2018-fles met gratis flute op=op

€ 48.00 /Stuk /


Voorraad: 30


Aantal